Dare 2 Detox!

darmproblemen_voeding

Natuurlijk leven en eten, het is een verre herinnering en iets waarvan we in onze hedendaagse maatschappij eigenlijk nauwelijks nog weten. Desondanks functioneren we veelal prima, totdat er klachten ontstaan en de kwaliteit van ons leven door ziekten ernstig begint af te nemen. Ons lichaam is dan echter al lange tijd onophoudelijk hard aan het werk, en dat eist zijn tol. Logisch… maar hoe voorkom je dit, welke rol speelt ontgiften en hoe pak je dat aan?

Symptomen: boodschappen van je lichaam

Zelfs als je niet ziek bent, kan het lichaam soms noodkreten uitzenden. Je kunt last hebben van veelvoorkomende vage klachten als hoofdpijn, slechte concentratie of uitslag. Het zijn de eerste signalen, waaruit je kunt opmaken dat het lichaam extra hard aan het werk is. Vandaag de dag wordt het veelal gegooid op stress, en stuurt menig huisarts je weg met de boodschap dat je ‘het maar wat rustiger aan moet doen’. Fijn, maar wat te denken van al het gif waarmee jouw lichaam zich dag in dag uit geconfronteerd ziet?

Drie soorten gif waarmee het lichaam te maken heeft

Er zijn drie soorten gif te onderscheiden, die allen veel invloed hebben op de kwaliteit van je leven: inwendig, uitwendig en emotioneel gif. Inwendig gif heeft alles te maken met de darmen, die niet in staat zijn alles even goed te verteren. Het resultaat is dat er restjes achterblijven die rotten en gisten, zich ontwikkelen tot schimmels en parasieten het gevolg kunnen zijn. Dit is het geval bij vrijwel iedereen die ‘normaal’ eet.

Uitwendig gif dringt ons lichaam binnen en dit kan dusk omen door alcohol, het milieu, medicijnen, voeding of cosmetica. Je kunt hier niet omheen, want waar je ook gaat kom je in aanraking met chemische stoffen die veel invloed hebben op ons lichaam. Ook emotioneel gif is een feit. Denk hierbij aan stress, jaloezie, woede of bijvoorbeeld die slechte relatie met je ouders of broer. Onverwerkte emoties kunnen zich letterlijk vast gaan zitten in je lichaam, waardoor op den duur lichamelijke klachten ontstaan.

Dare 2 Detox! – voor beginners: 36 uur ontgiften

Misschien moet je niet denken aan vasten en heb je er direct een beeld bij: een week of zelfs langer niets eten. ‘Mij niet gezien!’ Toch kun je, standaard of om te beginnen, ook 36 uur vasten. Zo geef je je lichaam 36 uur rust en geef je het de kans om al heel veel afvalstoffen kwijt te raken. Je kunt bekijken hoe je je na die 36 uur voelt, waarna je op een later moment altijd nog de keuze kunt maken om ook eens voor langere tijd te vasten.

Suggestie

  • Begin na de warme maaltijd met vasten.
  • De volgende dag: fruit- en groentesappen, fruit, kruidenthee, water.
  • De dag erna weer normaal ontbijten.

Rijst- of appelvasten

Dat is goed te overzien, toch? In plaats van fruit en sappen, kun je echter ook kiezen voor zilvervliesrijst. Dit wordt ook wel ‘monovasten’ genoemd. Je krijgt in dit geval minder voedingsstoffen binnen, maar afvalstoffen in de darmen worden door de rijst wel geabsorbeerd. Een andere optie is appelvasten. Hierbij eet je drie maal daags een appel of zes maal een halve appel. Dit is eveneens een goede optie, want appels werken reinigend en helpen de lever te ontgiften en kunnen door de darmen gemakkelijk verteerd worden.

Door zo nu en dan te vasten, help je je lichaam afvalstoffen kwijt te raken. En zeg nu zelf, verdient jouw lichaam niet ook eens een rustdag? Dare 2 Detox!

About In2health

Zorg goed voor je lichaam, je krijgt er maar 1! in2health.nl is opgericht door Rachid Tobi. Hij gaat verder waar ons basis onderwijs stop (en dus tekort in is geschoten volgens hem). Rachid is accountant van huis uit, heeft als freelancer ruim 7 jaar management rapportage systemen geïmplementeerd en daarnaast Acupunctuur, Fytotherapie en Natuurgeneeskunde gestudeerd. Zo bewijst hij hoe je van bankhanger in een ondernemend persoon kunt veranderen, als je maar goed voor je zelf zorgt. Want gezond van binnen is gezond en energiek van buiten. Rachid wilt via deze site bijdragen aan een brede gezonde bewustwording. Hij kan dit niet alleen, jij kunt helpen door dit artikel te delen, via de Social Media buttons onder ieder artikel dat jij goed vindt. Bedankt!

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsenÍ