Waarom afvallen met sapvasten niet werkt

Wie wil afvallen en het drastisch over een andere boeg wil gooien, kan kiezen voor afvallen middels sapvasten. Hoe effectief is dat? Is het gezond? Welke invloed heeft het op de lange termijn en is het aan te raden als manier van afvallen? De voor- en nadelen van afvallen met sapvasten:

Sapvasten wordt nogal eens aangeraden als het gaat om alledaagse toxines en een hoognodige interne grote schoonmaak. Maar behalve het milieu, waarover men onophoudelijk spreekt, is onze leefstijl van immense invloed op de chaos die zich in het lichaam ophoopt. Logisch, eigenlijk, maar toch wordt het voor het gemak vaak vergeten.

Snel afvallen, geen oog voor ongezonde leefstijl

Spijtig, want zo kun je sapvasten tot je een ons weegt en vervolgens vrolijk doorgaan met je ongezonde leefstijl. Weinig effectief, dat snap jij ook wel. Naast die grote schoonmaak, wordt sapvasten nogal eens aangeraden als de ultieme manier van afvallen: het voedt je lichaam, reinigt het, stopt het vol vitaminen en andere gezonde goedjes. Kortom: een absolute aanrader.

Maar is dat wel zo?

Kort sapvasten is een optie, hoewel je lichaam belangrijke voedingsstoffen misloopt als je leeft op sapjes en relatief weinig heeft aan de plotselinge overvloed aan vitaminen. Loopt je lichaam voedingsstoffen mis, dan richt het zich tot de reserves. Daar kan het best even mee doen. Na een paar dagen is er echter niets meer over, waardoor je lichaam het dan maar moet hebben van de eigen suikervoorraad, je eigen spierweefsel.

Uitgehongerd lichaam gaat hamsteren

En wat te denken van je arme lichaam, dat na het sapvasten weer wat voedsel krijgt? Het gaat al dat lekkers als een gek opslaan. Hamsterennn! Dit zorgt voor het alom bekende jojo-effect, dat een logisch gevolg is van dit soort manieren van afvallen. Ze werken tijdelijk, maar het is geen dieet dat je lange tijd kunt volhouden en het doet je lichaam uiteindelijk meer slecht dan goed.

Afvallen door sapvasten? Liever niet!

Afvallen middels sapvasten is dan ook af te raden. Het is te drastisch, daardoor ongezond, en weinig effectief. Het vergt te veel ineens, waardoor je lichaam keihard aan de slag moet. Afvallen op deze manier is dan ook niet afvallen zonder slag of stoot. Veel gezonder is het natuurlijk, om je voedings- en beweegpatroon te onderzoeken en zo nodig aan te passen. Dat is heel wat minder drastisch, een stuk gezonder en veel effectiever. Zeker als je aan de slag gaat met zowel het mentale als het lichamelijke aspect, iets wat spijtig genoeg geen enkel dieet doet.

Tot nu toe…

Het antwoord: the best of In2health
afvallen zónder dieet

In2health heeft ruim 7 jaar ervaring op het gebied van gezondheid. We zijn cijferkauwers (and proud to be!) en hebben drie jaar geleden de voedingsmeter ontwikkeld: een tool om je voeding en gezondheid te meten en zo zelf alle controle te hebben, want meten = weten.

Wij onderzochten vele populaire diëten en ontdekten gaandeweg dat er 3 componenten thuishoren in een succesvol dieet. Die pijlers hebben we samengebracht en omgevormd tot ons meest briljante programma tot nu toe. The best of In2health: van ons, voor jou!

Omdat er echter zoveel verschillende mensen met verschillende voorkeuren zijn, hebben we ons programma voor je opgesplitst. Zo kun je er dus voor kiezen om (eerst) aan 1 van de onderdelen te werken. Als dit nu net het ontbrekende puzzelstukje in jouw zoektocht naar gezond afvallen is, dan hoef je dus niet het hele programma aan te schaffen. Kijk, dat is wel zo prettig.

 

Voeding | Lichaam | Geest

(klik op bovenstaande links als je meer informatie wilt
over de afzonderlijke succescomponenten).

 

POWER 2 YOU!

Van In2health, voor jou.

Power2You: Creëer het lichaam dat je verdient!
Het Power2You-Programma van in2health is een online gezondheidscursus met:

check-groenMeer dan 21 kort en bondig, modulair opgebouwde video’s: over voeding, gezondheid, ons lichaam en de onderlinge relaties.

check-groenJe wordt van begin tot einde aan de hand genomen: met recepten, een persoonlijke voedingsdashboard en coaching.

check-groenOok bevat de cursus een 9 delige ‘Sport4You‘ video module, door arts en sportcoach Ashwyn Schotborg: om verbranding, conditie en weerstand te verhogen en blessures te voorkomen.

check-groenEn bevat de cursus een 5 delige ‘MasterYourMind‘ video module, met online werkboek, van NLP coach Astrid Davidzon: om valkuilen bloot te leggen en succes te waarborgen.

Wij wensen dat jij je gezondheid in de best mogelijke handen legt: de jouwe! Door jouw te leren hoe je meer energie uit het leven, je voeding en je lichaam kunt halen, heb je alle middelen voor handen om gezond af te vallen, voor nu en voor de lange termijn. Je wordt van begin tot einde begeleid en gemonitord, je zult hele rare sprongen moeten maken als deze kilo’s er weer aan komen. Bekijk het Power2You-programma en doe ook mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsenÍ