Voor de Therapeut

In2health is er niet alleen voor de cliënt. We kunnen ook veel voor de therapeut betekenen.

Behandelprijzen en vergoedingen staan onder druk

Waar de diëtist nu mee te kampen heeft, is al een tijd een probleem binnen de alternatieve geneeswijze. Jarenlange opleiding, maar  onvoldoende erkend om in de basisverzekering vergoed te worden. In de duurste maand van het jaar, kijkt de cliënt naar zijn/haar portemonnee, bij het afsluiten van een nieuwe zorgverzekering. Gaande het jaar is er hierdoor niet voldoende budget om alle gewenste behandelingen vergoed te krijgen. Er worden dus keuzes gemaakt, die de behandeling en de gezondheid van de cliënt niet ten goede komt. Dit heeft een direct effect op de portemonnee, de praktijk en de mogelijkheid tot bijscholing van de  therapeut.

Klandizie neemt om drie redenen af

 • Niet alleen door de bezuinigingen in de zorgverzekering neemt de klandizie af.
 • Ook door wetswijzigingen: denk aan de KOAG/KAG.
  Hierdoor mogen geen gezondheidsclaims aan kruiden, voedingsmiddelen, etc. worden gegeven, die geen medicijn zijn. Het is een soort van patent op ingeburgerde informatieve termen, die alleen aan medicijnen toegeëigend mogen worden. Enerzijds ter bescherming van de cliënt, maar hierdoor is er minder zelfhelp informatie beschikbaar en daardoor daalt de bekendheid voor alternatieve mogelijkheden.
  We zijn overigens één van de weinige landen, die de KOAG/KAG regels zover doorgetrokken hebben.
 • Het laatste punt is de verarming van de beroepsgroep. Met minder financiële middelen en minder tijd voor bijscholing, is het niet gemakkelijk zowel de fysieke praktijk goed draaiende te houden, alsook de digitale acquisitie op peil te houden. Men is hierdoor in hoge mate afhankelijk van mond tot mond reclame, terwijl er ook zoveel andere methoden zijn!

Help ons u helpen

Wij willen niets liever dan u helpen. Laat hier uw naam, e-mail adres en grootste zorg achter en we vertellen u wat we voor u kunnen doen.

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Uw grootste zorg

  Het commentaar vak is gesloten.