Zo maak jij bewegen leuk!

Zo maak jij bewegen leuk!

Niet iedereen werkt zich graag in het zweet in de sportschool en niet ieder mens wordt blij van hardlopen, intervaltraining of een gezellige teamsport. We zijn vandaag de dag bezig met duizend-en-één dingen tegelijk. Je hebt nooit ‘tijd over’ en had je tijd over, dan zou je die tijd vast liever besteden aan ‘leuke dingen’. Begrijpelijk, maar het kan anders. Maak bewegen onderdeel van je leven en belangrijker: maak het leuk!

Plezier maakt bewegen makkelijk

Heb je plezier in sporten, dan houd je het makkelijker vol en alleen op die manier heb je er iets aan op de lange termijn. Ga dus op zoek naar een manier van bewegen die jou aanspreekt. Probeer een sport uit, experimenteer, zie het als een proces.

Lang leve eenvoud!

En wat te denken van eenvoudige oplossingen die beweging uitlokken, zoals vrijwilligerswerk waarbij je druk in de weer bent. Verzin klusjes die echt wat sjouwwerk vereisen of waarbij je aardig wat meters maakt. Wandel of speel met de hond, op het strand of in het bos. Ga eropuit met de kinderen, maak een wandeling met de familie, ga fietsen met een vriend of vriendin of stap eens een halte eerder uit de bus, trein of metro.

Genoeg is genoeg

Meer doen dan nodig is, wat zijn we daar als mens toch goed in! Handig is het echter niet en gezond is het ook niet. Sporten is hartstikke goed voor je, maar je spieren hebben ook tijd nodig om te herstellen. Houd in gedachten dat 80 seconden meestal perfect is. Neem voor elke oefening 80 seconden in acht en stop daarna ook echt. Het is genoeg. Wil je wat kilo’s kwijt, zou je graag fitter zijn of wil je gewoon in je ultieme lichamelijke vorm komen? Prima en bewonderenswaardig, maar dat doel bereik je hoe dan ook niet 1 dag. Dat is een feit, toch? Houd het dus haalbaar en plezierig, overdrijf het niet en onthoud dat genoeg genoeg is.

Laat je valkuilen voor je werken

Heb je een baan waarbij je veel zit, dan is het absoluut belangrijk dat je soms even in beweging komt. Dat is niet alleen gezond, maar ook lekker. Bewegen is goed voor ons allemaal, dat is een feit. Ook wetenschappelijk onderzoek wijst dit keer op keer uit. Beweging doet zowel lichaam als geest goed, en dat merk je. Beweeg dus wat meer, gewoon tussendoor. Misschien motiveert mooie sportkleding jou wel om aan de slag te gaan of wellicht werk jij harder als je jezelf vervolgens beloont met een gezellig etentje, een avondje uit, een dagje bankhangen of iets heel anders. Kijk wat voor je werkt en maak op die manier gebruik van je ‘zwakheden’.

Een doel vergemakkelijkt de inspanning

Ga niet doelloos sporten, zeker niet als je geen groot fan van sporten bent. Werk ergens naartoe. Dat kan heel eenvoudig in elkaar steken, wat de kans op succes juist extra groot maakt. ‘Ik wandel naar de supermarkt’, ‘ik ren naar het park en terug’. Een doel is een doel, dus begin klein en zorg er altijd voor dat het haalbaar is.

Vriendschappelijke strijd motiveert

Wil je jezelf extra motiveren? Maak er dan een sportief wedstrijdje van. Ga bijvoorbeeld de strijd aan met een vriend of vriendin, een buurman, buurvrouw of iemand anders. Dat vleugje strijd maakt een extra laagje motivatie wakker, wat je kans op succes aanzienlijk vergroot. En, samen de strijd aangaan kan je plezier vergroten en maakt dat de inspanning je minder moeite kost.

Start nu, met arts en sportcoach Ashwyn Schotborg:

Ashwyn Schotborg - YourBaseCamp - in2health.nl

Sport4You:

check-groenBlessurevrij

check-groenVeilig vanuit huis

check-groenMet trainingsschema

check-groenGemakkelijk voor ieder niveau (3 niveau’s)

check-groenProgrammaduur 3 maanden, ook daarna onbeperkt toegankelijk

 

Klaar voor het echte werk?
Doe mee, ervaar ons mooiste programma ooit
en creëer het lichaam dat je verdient!

Bronnen:
Leontien.nl
4 Hour Body, Timothy Ferriss

Leestip! Work-out @ home

Tags:

About In2health

Zorg goed voor je lichaam, je krijgt er maar 1! in2health.nl is opgericht door Rachid Tobi. Hij gaat verder waar ons basis onderwijs stop (en dus tekort in is geschoten volgens hem). Rachid is accountant van huis uit, heeft als freelancer ruim 7 jaar management rapportage systemen geïmplementeerd en daarnaast Acupunctuur, Fytotherapie en Natuurgeneeskunde gestudeerd. Zo bewijst hij hoe je van bankhanger in een ondernemend persoon kunt veranderen, als je maar goed voor je zelf zorgt. Want gezond van binnen is gezond en energiek van buiten. Rachid wilt via deze site bijdragen aan een brede gezonde bewustwording. Hij kan dit niet alleen, jij kunt helpen door dit artikel te delen, via de Social Media buttons onder ieder artikel dat jij goed vindt. Bedankt!

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsenÍ