Geef je over aan melkchocolade

Chocolade_eten

Voeding als spiegel: melkchocolade

Onze (onbewuste) voorkeur voor bepaalde producten kan ons veel vertellen over hoe we op dat moment in het leven staan. Christiane Beerlandt is auteur van ‘De hoorn des overvloeds’, een indrukwekkend naslagwerk waarin zij beschrijft wat voedingsmiddelen over ons vertellen. In2health bespreekt verschillende voedingsmiddelen uit dit boek. Dit keer gaan we in op de liefhebbers van melkchocolade!

Beerlandt’s boeken worden wereldwijd gezien als standaardwerken, door leken én professionals. In ‘De hoorn des overvloeds’ wordt beschreven wat de psychologische en symbolische betekenis is van zo’n driehonderd voedingsmiddelen.

Geef je over aan melkchocolade

Ontvankelijkheid, dat is waar melkchocolade voor staat. Liefde, zachtheid, flexibiliteit, warmte en vergevingsgezindheid. Het maakt allemaal deel uit van de boodschap van deze chocola. ‘Stel je open’, zegt melkchocolade. Laat het leven en zijn zachte bruisende energie door je heen stromen en geniet ervan. Wordt er deel van en beweeg mee op deze stroming. Verzet je niet langer!

De kans is groot dat liefhebbers van melkchocolade zich al lange tijd verzetten. Geef je over. Laat gespannenheid varen en leer zien dat het leven nu eenmaal verandering met zich meebrengt. Die verandering kan grote transformaties teweegbrengen; als we ze maar op deze wijze durven zien. Als we maar durven loslaten en mee durven drijven op de liefdevolle stroming van het leven. Soms zijn veranderingen pijnlijk, maar dat is slechts omdat we niet durven loslaten. Zeg geen ‘nee’ meer, wees niet langer koppig en vecht niet langer tegen jezelf!

Loslaten en ontspannen

Neem wat afstand van je hoofd. Chocolade is gezond, eet het op natuurlijke wijze, als je er behoefte aan hebt. Ga op dezelfde manier om met het leven; laat het stromen en bewegen. Verzet je niet, voer geen oorlog met jezelf en realiseer je dat je alles wat je zoekt, kunt vinden in jezelf. Accepteer jezelf en zie in dat je je niet klaar hoeft te maken voor een gevecht. Er is alleen een gevecht als je weigert mee te bewegen met de natuurlijke stroming van het leven. Anders niet. Je bent perfect, je kunt alles, je hebt alle middelen. Koester jezelf en alles wat deel is van jezelf. Het is zo mooi, zo zacht en zo de moeite waard.

Meer lezen uit dit boek?:

De Hoorn des Overvloeds

De hoorn des overvloeds door Christiane Beerlandt
Uitgeverij: Uitgeverij Petiet
656 pagina’s
ISBN: 9789075849059
€ 42,- via Bol.com

Gerelateerde artikelen:

 

Meer lezen over: Eten en emoties.
Meer lezen over: Positief woordgebruik maakt gelukkiger.
Meer lezen over: Voeding en vermoeidheid.

 

 

Tags:

About In2health

Zorg goed voor je lichaam, je krijgt er maar 1! in2health.nl is opgericht door Rachid Tobi. Hij gaat verder waar ons basis onderwijs stop (en dus tekort in is geschoten volgens hem). Rachid is accountant van huis uit, heeft als freelancer ruim 7 jaar management rapportage systemen geïmplementeerd en daarnaast Acupunctuur, Fytotherapie en Natuurgeneeskunde gestudeerd. Zo bewijst hij hoe je van bankhanger in een ondernemend persoon kunt veranderen, als je maar goed voor je zelf zorgt. Want gezond van binnen is gezond en energiek van buiten. Rachid wilt via deze site bijdragen aan een brede gezonde bewustwording. Hij kan dit niet alleen, jij kunt helpen door dit artikel te delen, via de Social Media buttons onder ieder artikel dat jij goed vindt. Bedankt!

Het commentaar vak is gesloten.