Calorieverbranding door seks-workout

seks-workout

‘Sexercise’ (of seks-workout) is afrekenen met love handles, door calorieën te verbranden tussen de lakens. Een vrijpartij maakt fit en daardoor krijg je ook weer meer zin in seks. Het heeft dus beide kanten uit een gunstig effect.

Voordelen seks-workout

Een goede workout verbetert de bloedtoevoer en maakt je hart sterker. Het werkt cholesterolverlagend, verlicht stress en helpt je gewicht onder controle te krijgen. Bovendien bevordert een goede seks-workout de nachtrust en geeft het meer energie. Kortom: het verhoogt de levenskwaliteit.

Vrouwen die veel seks hebben voelen zich vaker aantrekkelijk, omdat ze meer oestrogeen produceren. Dit maakt hun haar glanzender en gladder. Het verbetert bij beide geslachten de conditie van de huid, omdat deze gereinigd wordt door het zweten. Bovendien blijkt uit recent onderzoek, aan de Monash University in Australië, dat vrouwen die regelmatig seks hebben en daarbij klaarkomen minder vaak ziek zijn. Wetenschappers analyseerden het seksleven van 300 vrouwen tussen de 20 en 65 jaar. Daaruit blijkt dat vrouwen die minstens twee keer per maand vrijen én klaarkomen, aanzienlijk minder risico lopen om ziek te worden dan dames die zelden seks hebben en geen orgasme bereiken.

Tips voor seks-workout

Tips van seksuologe Dr. Yvonne K. Fulbright, om van seks een sport te maken:

– Met een vrijpartij van een halfuur verbrand je, afhankelijk van de intensiteit, tussen de 15 tot 350 calorieën. Dit staat gelijk aan een halfuur snelwandelen of gewichtheffen.
– 3 tot 5x per week een vrijpartij van een 1/2 uur. (Dit lijkt veel, maar eigenlijk is dit bijna 1/50ste van je dag). Doe het op momenten waarop je anders toch niets nuttigs voor jezelf aan het doen bent, of doe bijvoorbeeld de televisie een half uurtje eerder uit.
– Een goede conditie is belangrijk en net als bij andere sporten dien je de ‘sexercise’ rustig op te bouwen. Je traint zowel je kracht als je uithoudingsvermogen en flexibiliteit.
– Met langere sessies kun je tot 1650 calorieën kwijtraken. De meest actieve partner, dit is meestal degene die bovenop ligt of zit, verbruikt het meeste energie.
– Het is wel belangrijk je focus te bewaren, ook al is het makkelijk om afgeleid te raken tijdens seks. Je doel moet namelijk wel de workout zijn. Na enkele weken zou je al aan je buik, benen, billen en armen moeten merken.
– Door variatie houd je het boeiend. Zorg ervoor dat seks geen routine wordt. Blijf dus creatief!
– Let op wat je eet en probeer ook buiten de slaapkamer in vorm te blijven.
– Na je workout is het belangrijk dat je je spieren de tijd geeft om af te koelen. Daarom kun je best altijd samen douchen na de ‘sexercise’.

Calorieverbranding per uur door sex-workout

– Doggystyle/op zijn hondjes: 326 calorieën
– De kruiwagen: 216 calorieën (De man staat achter de vrouw en houdt haar benen vast als een kruiwagen).
– Rechtopstaand: 112 calorieën
– De missionaris: 12 calorieën

De kroon in calorieverbranding

Houd je als vrouw van een uitdaging en ben je flexibel, dan kun je met deze workout optimaal calorieën verbranden. Deze ‘sexercise’ heet de Italiaanse Kroonluchter. Denk hierbij aan  dubbele luchters, met twee kaars/lamp verdiepingen. Met deze workout verbrand je maar liefst 912 calorieën per uur.

De man ligt op zijn rug, met zijn benen bij elkaar. De vrouw gaat in dezelfde positie, met haar rug naar de man, bovenop hem zitten. Zij maakt een brug door haar handen en voeten op de grond of het matras te plaatsen, waardoor ze haar heupen kan optillen en laten zakken. De man kan volgen of in tegengestelde richting bewegen met zijn heupen.

Hij gaat op zijn rug liggen met zijn benen bij elkaar. De vrouw gaat met haar rug naar de man toe op hem zitten en gaat vervolgens achterover liggen. Vervolgens maakt zij een brug door haar handen en voeten op de grond of matras te plaatsen. Zij moet in deze stand haar heupen optillen en weer laten zakken. De man kan volgen of in tegengestelde richting bewegen met zijn heupen. Een complete body workout waarbij vooral de vrouw arm-, been-, rug- en buikspieren tegelijkertijd traint. Bepaald geen bejaardenhuis standje, maar wel strak worden in een wip!

Meer lezen over dit onderwerp:

Dr. Yvonne K. Fulbright? v.a € 11,99 viaBoeken van seksuologe Dr. Yvonne K. Fulbright?

Uitgever: Aurum Press Ltd
Pagina’s: 352
ISBN: 9781592334759

v.a € 11,99 via Bol.com

 

Gerelateerde artikelen op In2health.nl:

Meer lezen over Stop met calorieën tellen, volg het orgasme-dieet!

 

Tags:

About Rachid Tobi

Rachid Tobi is initiatiefnemer en oprichter van in2health. Rachid is accountant van huis uit, heeft als freelancer ruim 6 jaar management rapportage systemen geïmplementeerd en daarnaast voor zijn eigen ontwikkeling Acupunctuur, Fytotherapie en Natuurgeneeskunde gestudeerd. Rachid wilt via deze site graag bijdragen aan een brede gezonde bewustwording. Hij kan dit niet alleen, jij kunt helpen door dit artikel te delen, via de Social Media buttons onder ieder artikel dat jij goed vindt. Bedankt!

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsenÍ