Stop met calorieën tellen, volg het orgasme-dieet!

Orgasme-dieet

Dat suiker, alcohol, sigaretten en koffie niet goed voor ons zijn wisten we al. Zouden we deze producten makkelijker kunnen laten staan, als dit ons seksleven zou verbeteren? Volgens Marrena Lindberg is goede voeding belangrijk voor onze gezondheid, maar ook voor ons seksleven. Zij schreef een boek over het orgasme-dieet en deze Amerikaanse seks-uitvoering van Sonja Bakker heeft wel degelijk een punt.

Hormonen doen het werk

Lindberg legt in haar boek uit hoe bepaalde uitgebalanceerde hormonen sneller een verzadigd gevoel geven, trek in junkfood afremmen én zorgen voor een hoger libido. Ze heeft het hier over oestrogeen, testosteron, oxytocine, serotonine en dopamine. In de juiste balans zorgen deze hormonen ervoor dat we ons geborgen, gelukkig en blij voelen. Het gaat dus in feite om een natuurlijk en zelf te realiseren antidepressivum.

Hormonen triggeren

Deze prettige hormonen kunnen getriggerd worden door de juiste voedingsstoffen. Voor een hoger libido beveelt Marrena Lindberg bijvoorbeeld proteïne, zink, magnesium en omega-3-vetzuren aan. Cafeïne, alcohol, sigaretten en ongecompliceerde (snelle) koolhydraten, in bijvoorbeeld suiker en witte bloem, raadt Lindberg af. Ze adviseert veel beweging en stelt tevens dat je beter geen voedingssupplementen als soja, ginkgo en ginseng kunt gebruiken. Lindberg adviseert slow food in plaats van fast food en dat is eigenlijk ook heel logisch. Het is namelijk bewezen dat bewust en rustig eten meer effect heeft op afvallen dan het tellen van calorieën. Afvallen wordt natuurlijk nog leuker als je dit doet middels seks, en inmiddels is bewezen dat je door goede seks veel calorieën verbrandt én sneller zwanger wordt. Seks draagt dus bij aan een goede algehele gezondheid, maar een goede gezondheid zorgt ook voor een goed seksleven.

Invloed BMI op testosterongehalte

Mannen met overgewicht hebben minder zin in seks, doordat ze minder testosteron aanmaken. Het testosterongehalte bij een BMI (Body Mass Index) van 30 en hoger is veel lager dan bij personen met een gezonde BMI. Het gevolg hiervan is, dat je door een te hoge BMI meer trek in eten hebt dan in seks. Onderzoek wees uit dat zodra het gewicht omlaag ging, het testosterongehalte omhoog ging. Testosteron zorgt bij mannen (en vrouwen) voor het libido.

Dus meer eten of op het orgasme-dieet?

Meer lezen over dit onderwerp:

Het orgasme dieet‘The Orgasmic Diet’ door Marrena Lindberg

Uitgeverij: Three Rivers Press (CA)
197 pagina’s
ISBN: 9780307353436

€ 13,99 via Bol.com

Gerelateerde artikelen:

Meer lezen over Calorieverbranding door seks-workout

Tags:

About Rachid Tobi

Rachid Tobi is initiatiefnemer en oprichter van in2health. Rachid is accountant van huis uit, heeft als freelancer ruim 6 jaar management rapportage systemen geïmplementeerd en daarnaast voor zijn eigen ontwikkeling Acupunctuur, Fytotherapie en Natuurgeneeskunde gestudeerd. Rachid wilt via deze site graag bijdragen aan een brede gezonde bewustwording. Hij kan dit niet alleen, jij kunt helpen door dit artikel te delen, via de Social Media buttons onder ieder artikel dat jij goed vindt. Bedankt!

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter

U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsenÍ